Officiële vertegenwoordiging
Verzending binnen 24u
Zakelijke inkoopprijzen
Directe levering uit voorraad

Over Aqara

Het merk Aqara, wat is het, waar komt het vandaan, wat zijn de voordelen? Lees het allemaal hieronder en leer alles over het merk Aqara. 

Wat is Aqara? 

Het merk Aqara is opgericht in 2016. De naam Aqara is ontstaan door de Latijnse woorden ‘’acatulus’’ (smart) en ‘’ara’’ (home). De visie van Aqara is om gebruikers te voorzien van smart home producten en oplossingen die eenvoudig zijn in gebruik en modern zijn in design.

Eenvoudige installatie

Aqara is eenvoudig te installeren in huis, dankzij de DIY-installatie. Hierdoor kan je jouw smart home eenvoudig uitbreiden. Bij een DIY-installatie zijn geen hulpmiddelen nodig voor het installeren.

Aqara ecosysteem

Het uitgebreide portfolio bestaat uit meer dan 100+ producten die integreerbaar zijn met Apple HomeKit, Mi Home, Amazon Alexa en Google Assistant. Zo kan je jouw huis eenvoudig omtoveren tot een smart home.

Modern en doordacht design

Aqara’s award-winning design is simpel, modern en ontworpen voor elk interieur.

Internationaal erkend

Aqara producten zijn tevens officieel beschikbaar in de Apple Stores in verschillende regio’s, waaronder: Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Engeland.

Waar te koop? 

De officiële Europese Aqara producten zijn verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in Nederland, België en Luxemburg.

Bekijk verkooppunten 

Achtergrond Aqara

Het merk Aqara is opgericht in 2016. De naam Aqara is ontstaan door de Latijnse woorden ‘’acatulus’’ (smart) en ‘’ara’’ (home). De visie van Aqara is om gebruikers te voorzien van smart home producten en oplossingen die eenvoudig zijn in gebruik en modern zijn in design.


Aqara winkels

Sinds 2017 heeft Aqara wereldwijd meer dan 400 winkels die de smart home oplossingen van Aqara aanbieden. Daarnaast wordt Aqara al online verkocht in meer dan 192 landen en heeft het merk meer dan 2 miljoen gebruikers. 

Het ecosysteem van Aqara

Aqara verdeeld zijn producten onder in verschillende categorieën, namelijk:


Hub: een centrale voor het verbinden van de Aqara accessoires. De hub maakt het mogelijk om apparaten te bedienen op afstand, te automatiseren en koppelen met andere platforms, waaronder Apple HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa. 


Sensor: Een product voor het meten, monitoren of detecteren van informatie, bijvoorbeeld beweging, open/dicht. Maar ook complexere informatie zoals VOC en vibratie. 


Controller:Een product voor het bedienen en schakelen van andere apparatuur. Hierbij kan je denken aan gordijnbediening, schakelaars, afstandsbedieningen. 


Camera: Een product voor het streamen en opslaan van camera beelden.

Wat zijn de voordelen van Aqara

Gebruiksvriendelijke installatie en configuratie

Aqara is eenvoudig te installeren dankzij een Hub en de Aqara App. De configuratie (het toevoegen van scènes) is ook erg eenvoudig omdat het duidelijk in de Aqara App wordt aangeven hoe dit te werk gaat.


Compatibel met HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa

Aqara werkt samen met HomeKit, Google Assistent en Amazon.


Uitgebreid smart home ecosysteem met meer dan +20 producten

Aqara beschikt over meer als 20 producten om jouw smart home compleet te maken


Modern, eenvoudig en prijswinnend ontwerp van de producten

Aqara heeft een modern ontwerp dat in elk huishouden tot zijn recht komt.


Expert in producten op basis van Zigbee protocol

Aqara heeft geavanceerde producten die werken met het Zigbee protocol, je budget hoeft niet hoog te zijn en toch en je kan toch goedwerkende smart home apparatuur toepassen.


Werkt met toekomstbestendige protocollen (Matter)