Officiële vertegenwoordiging
Verzending binnen 24u
Zakelijke inkoopprijzen
Directe levering uit voorraad

Het Homekit Security System met Aqara

Ben jij een Apple gebruiker en breid je graag je smart home uit met Aqara producten? Dit is mogelijk! Aqara is werkt namelijk met HomeKit. Meer weten hierover? Lees alles hieronder. 

HomeKit Security System

Wat is HomeKit Security System?

Apple heeft met haar eigen platform HomeKit de mogelijkheid om een beveiligingssysteem te bouwen. De apparaten die je in HomeKit gebruikt kan je gebruiken voor het monitoren en laten reageren wanneer je niet aanwezig bent. Dit kan je doen met apparaten zoals sensoren, verlichting en camera’s.

Configuratie

De configuratie van een Aqara product naar de HomeKit app is erg eenvoudig. Je gaat naar de Aqara app en geeft daar aan welk product je wil toevoegen aan je Hub of Aqara Home. Zodra dit je heb aangegeven om welk product het gaat spreekt alles voor zich en zal de Aqara app aangeven wat je moet doen. Is het product toegevoegd aan de Aqara app dan krijg je daarna de vraag of je hem wil toevoegen aan de HomeKit app. Je geeft aan dat je dit wilt en scant de unieke code op het Aqara product. Zodra dit is gedaan is het Aqara product toegevoegd aan je systeem.

HomeKit Secure Video

Wat is HomeKit Secure Video?

Dankzij HomeKit Secure Video is het voor meer fabrikanten mogelijk om camera beelden in de HomeKit applicatie toe te voegen. Secure Video is de manier om beelden beveiligd op te slaan op de servers van Apple. De beelden worden van begin tot eind versleuteld en in iCloud bewaard. Als je een Aqara camera met HomeKit Secure Video ondersteuning toevoegt aan je HomeKit omgeving weet je zeker dat de beelden niet gedeeld worden met Aqara, Apple of andere derde partijen.

Waarom HomeKit Secure Video?

Naast de camera- en Zigbee ondersteuning van de Aqara camera hubs, kunnen de Aqara producten ook fungeren als bewegingssensor en lux sensor (lichtsensor) in HomeKit. Je kan de sensoren gebruiken om HomeKit automatiseringen te activeren. Eén van de meest gewaardeerde functies van HomeKit Secure Video is om de camera te laten reageren op je aanwezigheid van jou en het gezin. De camera ondersteunt vier modi op basis van je aanwezigheid:

  • Off – camera is volledig uitgeschakeld.
  • Detecteer activiteit – geen streaming of opname, maar de camera kan zijn sensoren gebruiken om automatiseringen te activeren of meldingen te versturen.
  • Stream – goedgekeurde gebruikers kunnen de livestream bekijken, beelden worden niet opgeslagen.
  • Stream en opname toestaan – de livestream is toegankelijk en de camera neemt op basis van je instellingen de beelden op.

Meer weten over HomeKit Secure Video en de beveiliging?

HomeKit biedt een end-to-end beveiligd en privaat mechanisme om clips van HomeKit IP-camera's op te nemen, te analyseren en te bekijken zonder dat die video-inhoud wordt blootgesteld aan Apple of een derde partij. Wanneer de IP-camera beweging detecteert, worden de videoclips rechtstreeks naar een Apple-apparaat gestuurd dat als thuishub fungeert, via een speciale lokale netwerkverbinding tussen die thuishub en de IP-camera. De lokale netwerkverbinding wordt versleuteld per sessie HKDF-SHA512 afgeleid sleutelpaar dat wordt onderhandeld over de HomeKit-sessie tussen de hub en de IP-camera. HomeKit decodeert de audio- en videostromen op de home hub en analyseert de videoframes lokaal op een significante gebeurtenis. Als een significante gebeurtenis wordt gedetecteerd, versleutelt HomeKit de videoclip met AES-256-GCM met een willekeurig gegenereerde AES256-sleutel. HomeKit genereert ook posterframes voor elke clip en deze posterframes worden versleuteld met dezelfde AES256-sleutel. De versleutelde posterframes en de audio- en videogegevens worden geüpload naar de iCloud-servers. De gerelateerde metadata voor elke clip, inclusief de coderingssleutel, worden geüpload naar CloudKit met behulp van iCloud-encryptie van begin tot einde.

Voor gezichtsclassificatie slaat HomeKit alle gegevens die worden gebruikt om het gezicht van een bepaalde persoon te classificeren, op in CloudKit met gebruikmaking van iCloud-encryptie van begin tot einde. De opgeslagen gegevens omvatten informatie over elke persoon, zoals de naam, alsook afbeeldingen die het gezicht van die persoon weergeven. Deze gezichtsbeelden kunnen afkomstig zijn van de foto's van een gebruiker als die daarvoor kiest, of ze kunnen worden verzameld uit eerder geanalyseerde IP-cameravideo. Een HomeKit Secure Video-analysesessie gebruikt deze classificatiegegevens om gezichten te identificeren in de beveiligde videostream die het rechtstreeks van de IP-camera ontvangt en neemt die identificatie-informatie op in de eerdergenoemde clipmetagegevens.

Wanneer de Home-app wordt gebruikt om de clips voor een camera te bekijken, worden de gegevens uit iCloud gedownload en worden de sleutels om de streams te ontsleutelen lokaal uitgepakt met behulp van iCloud-end-to-end-decodering. De versleutelde video-inhoud wordt vanaf de servers gestreamd en lokaal op het iOS-apparaat ontsleuteld voordat het in de viewer wordt weergegeven. Elke videoclipsessie kan worden opgesplitst in subsecties, waarbij elke subsectie de inhoudstroom versleutelt met een eigen unieke sleutel.

End-to-end encryption

HomeKit end-to-end encryption voor camerabeveiliging

Camera's die een Internet Protocol-adres (IP-adres) hebben in HomeKit, sturen video- en audiostreams rechtstreeks naar het iOS-, iPadOS-, tvOS- en macOS-apparaat op het lokale netwerk dat toegang heeft tot de stream. De streams worden versleuteld met willekeurig gegenereerde sleutels op het apparaat en een Internet Protocol-camera (of IP-camera), en ze worden uitgewisseld via de beveiligde HomeKit-sessie naar de camera. Wanneer een apparaat zich niet in het lokale netwerk bevindt, worden de versleutelde streams via de hub doorgestuurd naar het apparaat. De home hub decodeert de streams niet; hij fungeert alleen als doorgeefluik tussen het apparaat en de IP-camera. Wanneer een app de videoweergave van de HomeKit IP-camera aan de gebruiker toont, rendert HomeKit de videoframes veilig vanuit een afzonderlijk systeemproces. Hierdoor kan de app geen toegang krijgen tot de videostream of deze opslaan. Bovendien is het apps niet toegestaan om schermafbeeldingen van deze stream te maken.

Bron: https://support.apple.com/nl-nl/guide/security/sec525461d19/web